רשימת תפוצה

חפש באתר:

Loading

פייסבוק
5to9-תמונות מ
שיחות בפורום

 

 

« אוטומיזציה באקסקוד | Main | השבוע ב-iloop »
יום ראשון
דצמ132009

טיפ: איך להוסיף אייקון לאפליקציה Ad-Hoc

כמעט כל אפליקצית אייפון נשלחת לכמה משתמשים באופן ישיר (ad-hoc) לפני העלתה לחנות האפליקציות, למשל לצורך הדגמה ללקוח או בדיקות.

כל מפתח אייפון יודע שצריך ליצור ולשלוח הרשאה (provision) לכל מכשיר, אך כנראה רוב המפתחים אינם מודעים לכך שניתן (וכדאי) לצרף לאפליקציה אייקון שיופיע בתוכנת אייטיונס של המשתמש.

למה זה חשוב? כאשר מוסיפים לאייטיונס אפליקציה חסרת אייקון, היא מופיעה עם אייקון לבן כללי וסתמי. הוספת אייקון ייחודי לאפליקציה שלכם לא רק תקל על המשתמש לזהות את האפליקציה שלכם, אלא גם תיצור רושם טוב ומקצועי.

 אז איך עושים את זה? קודם כל עליכם להכין אייקון בגודל 512x512 פיקסלים, ללא שקיפות וללא פינות מעוגלות, ולשמור אותו בפורמט JPEG או PNG. למעשה זה אייקון זהה לזה שאתם עתידים לשלוח לחנות.

 את האייקון יש לשמור בשם iTunesArtwork. שימו לב שהשם אינו מכיל סיומת, כך שלאחר ששמרתם את הקובץ עליכם להסיר את הסיומת jpg או png. לא ניתן לעשות זאת ישירות בסדרן, מכיוון שהוא פשוט יסתיר את הסיומת, ולא ימחק אותה.

בסדרן יש לסמן את הקובץ ולהציג את חלון המידע (Get Info). תחת הסעיף Name & Extension יש למחוק את הסיומת, ולהקפיד שהאפשרות Hide Extension אינה מופעלת.

 הוסיפו את הקובץ לפרויקט שלכם, בנו את האפליקציה, וגררו אותה על אייטיונס. זהו, יש לכם אפליקציה עם אייקון!

 זיכרו שאין צורך לכלול את האייקון הגדול באפליקציה שתשלחו לחנות, מכיוון שבאתר החנות תידרשו להעלות את האייקון בנפרד.


PrintView Printer Friendly Version

EmailEmail Article to Friend

Reader Comments (1)

איך משנים את הרזולוציה של התמונה?

ה, מאי 3, 2012 | Registered Commenterעדו מרקו

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>